"Εικαστικά Ρεπορτάζ εν Αθήναις"

Τα «εικαστικά ρεπορτάζ Εν Αθήναις, 21ος αιώνας» είναι μια έκθεση η οποία διαπραγματεύεται όψεις της καθημερινής ζωής με το διεισδυτικό τρόπο του ντοκουμέντου, ενός σχεδιαστικού ρεπορτάζ. Αυτή η αμεσότητα είναι η εικαστική πράξη που ζει ο επισκέπτης της έκθεσης.


Το Μακρύ όχημα (Long Vehicle) που συντονίζει το ταξίδι της έκθεσης «Εικαστικά Ρεπορτάζ εν Αθήναις ,21ος αιώνας» ξεκίνησε από την γκαλερί «Τεχνοχώρος» της Αθήνας με τους εικαστικούς: Χρήστο Αλαβέρα, Θωμά Μακιναντζή, και Χάρη Κοντοσφύρη και η επόμενη στάση τους είναι στηνgallery 512 της Πτολεμαϊδας, μια από τις σημαντικότερες αίθουσες τέχνης εκτός των τειχών. Η Βασιλεία Βακιρτζή , η Λένα Κοϊμτσίδη,ο Ιωάννης Βγόντζας και ο Alberto Shena θα συνδράμουν με το δικό τους εικαστικό λεξιλόγιο πάνω στα αρχικά σχεδιαστικά ρεπορτάζ του Χρήστου Αλαβέρα όπου καθε μέρα σχεδίαζε γεγονότα και πρόσωπα από σκηνές της Αθήνας.


Το «Μακρύ όχημα» ως μια συνεργατική πλατφόρμα με όλους τους καλλιτέχνες, ανακτά προς εμπειρία μας, μια ζωγραφική ανακλαστική δυναμική του παρόντος, η οποία χαρακτηρίζεται από την εσωτερική συνοχή και τον εκφραστικό της πλούτο και η οποία δεν μπορεί να γίνει κατανοητή χωρίς τον ρηξικέλευθο χαρακτήρα να σχεδιάζεις με τόσες λίγες γραμμές τα πάντα ,με τόση σαφήνεια εικόνες του πραγματικού κόσμου ως εικαστικές ανακλάσεις που δεν κάνουν διαχωρισμούς ανάμεσα στο θέατρο και την ύπαρξη, είναι εικόνες των οποίων η ζωτική πηγή είναι το να βρίσκεται κανείς στα σύνορα των τεχνών και της ζωής ή ακόμη καλύτερα, να είναι η ίδια η ζωή παρουσιασμένη με τα χαρακτηριστικά στοιχεία του παιχνιδιού. Η ουτοπική συνεργατικότητα τόσων καλλιτεχνών σχεδόν ως συλλογικό καρναβάλι αισθαντικότητας είναι μια δυναμική πολιτισμική διαφοροποίηση που μετακινεί τη ζωγραφική από το «επέκεινα» σε ένα «εδώ και τώρα». Η γκαλερί και οι καλλιτέχνες σας καλούν: Μη φοβάστε τη δημιουργικότητα μας. Δείτε τα εικαστικά ρεπορτάζ στην Αθήνα του εικοστού πρώτου αιώνα και νιώστε τι συμβαίνει στην πόλη σας. Απαιτήστε από όλους τους καλλιτέχνες της να σας δείξουν τι συμβαίνει στην εποχή σας . Σκεφτείτε και ενεργοποιήστε τη δικιά σας δημιουργικότητα . Επιβιβαστείτε κι εσείς στο μακρύ όχημα των Αλαβέρα, Βακιρτζή,Βγόντζα, Κοϊμτσίδη, Κοντοσφύρη, Μακινατζή, Ματθαίου, Μπαλαμπίνι, Shena. Gestalter: ΧάρηςΚοντοσφύρης.